Enkla instruktioner

Tanken bakom Skatemate är att den ska vara enkel att använda. Trots det har vi samlat ihop en liten slipskola så att du enkelt ska kunna känna dig bekväm att använda produkten.

Skulle du ha några fler frågor som du inte kan hitta svar på här? Då kan du alltid kontakta oss. 

Se våra instruktioner

Klicka på PDF-filen här brevid för att se instruktioner till din Skatemate

Frågor & Svar

Hur använder man SkateMate Pro Complete?
För att bäst förstå hur SkateMate fungerar, titta på de videor vi lagt här under Slipskolan.

Det finns också skrivna instruktioner att ladda ner.

Hur länge kan man slipa utan att behöva byta sliprulle?
Detta beror på ett par olika saker. Hur ofta du slipar och hur slitna dina skenor är. Om man har en bra grundslipning och ändå åker ofta, då räcker en sliprulle länge. Man roterar den då och då så att man utnyttjar all slipyta på rullen.

Om man har väldigt slitna skenor eller åker mest på naturis – använd den grövre sliprullen med 100-korn. Den ger en grovslipning som sedan kan kompletteras med det finare slippappret(120-korn) för en knivskarp skärpa.

Hur hårt skall man trycka ner SkateMate mot skenan?
Här kommer lite känsla in i bilden, men det viktiga är – tryck inte för hårt! Det är den flexibla slipcylindern som skall göra jobbet, inte muskelkraft! Ett tips är att dra ett svart tusch-streck i skålningen – då skall det ta ca 30 sekunder att slipa bort all färg. Och då är skenan slipad!

Måste man köpa till extra tillbehör?
Nej. SkateMate Pro Complete är ett komplett paket som innehåller ALLT som behövs för att slipa ALLA typer av skridskor. De som fritidsåker kan klara 2-3 säsonger med samma sliprullar. De som tränar och spelar matcher kan behöva ett extra slippaket – därför erbjuder vi detta i shopen med -28% rabatt.

Varför får man med olika sorters slipdetaljer?
SkateMate är framtagen som en slip som passar alla typer av skridskor. Du skall aldrig behöva ha mer än en slip i en familj om ni har olika typer av skridskor. Alla delar har ett syfte. Det finns stora rullar med olika grovlek, det finns små rullar för att passa mindre ROH och det finns en plan slipdetalj med diamantremsa för de som ej skålslipar sina skenor. Denna detalj fungerar också som hållare för den mindre sliprullen.

Vad kostar frakten?
Ett paket med SkateMate Pro Complete skickas fraktfritt över hela världen.

Vid köp av ett löst slippaket så tillkommer en frakt på 39:- eftersom man uppnår fraktfritt vid köp över 300:-

JULKAMPANJ!

Här hittar du den bästa skridskoslipen du kan hitta! Detta vill vi fira genom att erbjuda DIG 24% rabatt tom. 24/12.

ANVÄND KOD:

JUL2020

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.